Jadłospis

                               JADŁOSPIS

Piątek –12.12.25r.

 

Filet z morszczuka, bukiet warzyw, ziemniaki z zieleniną, kompot wiśniowy.

 

Poniedziałek – 15.12.25r.

       

Zupa barszcz zabielany z makaronem, pieczywo mieszane, mandarynka.

 

Wtorek – 16.12.25r.

 

Kotlet schabowy, sałatka z ogórka kiszonego, ziemniaki z zieleniną, kompot truskawkowy.

 

Środa – 17.12.25r.

 

Kurczak po chińsku, ryz, sok jabłkowy.

 

Czwartek – 18.12.25r.

 

Zupa krupnik, pieczywo mieszane, naleśnik z powidłami.

 

Piątek –19.12.25r.

 

Ryba zapiekana z serem, surówka z kapusty kiszonej, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy.


W zakładzie używane są: zboża zawierające gluten, soja, mleko, ryby, seler, gorczyca, nasiona sezamu.
Szczegółowy jadłospis z uwzględnieniem alergenów i wartości odżywczych znajduje się w stołówce i biurze intendenta szkoły.