Jadłospis
JADŁOSPIS
Piątek –12.12.25r.
Filet z morszczuka, bukiet warzyw, ziemniaki z zieleniną, kompot wiśniowy.
Poniedziałek – 15.12.25r.
Zupa barszcz zabielany z makaronem, pieczywo mieszane, mandarynka.
Wtorek – 16.12.25r.
Kotlet schabowy, sałatka z ogórka kiszonego, ziemniaki z zieleniną, kompot truskawkowy.
Środa – 17.12.25r.
Kurczak po chińsku, ryz, sok jabłkowy.
Czwartek – 18.12.25r.
Zupa krupnik, pieczywo mieszane, naleśnik z powidłami.
Piątek –19.12.25r.
Ryba zapiekana z serem, surówka z kapusty kiszonej, ziemniaki z zieleniną, kompot owocowy.
W zakładzie używane są: zboża zawierające gluten, soja, mleko, ryby, seler, gorczyca, nasiona sezamu.
Szczegółowy jadłospis z uwzględnieniem alergenów i wartości odżywczych znajduje się w stołówce i biurze intendenta szkoły.






